uverenja

kontrolni pregledi

sistematski

obuka za pruzanje prve pomoci2

radioloska

jonizujuce-zracenje

toksikoloska

rizik

merenja rad sredini

lice za bezbednost

rczpzrm

menadzerski pregled

komunalna policija

banner3optimize

Gostovanje u jutarnjem programu TV Zone Plus.

Gostovanje u jutarnjem programu TV Zone Plus mDana 05.04.2019. godine prof. dr Jovica Jovanović, pomoćnik direktora Zavoda, je bio gost u jutarnjem programu TV Zona Plus. Tema gostovanja je bila uloga Zavoda za zdravstvenu zaštitu radnika „Niš“ u sistemu bezbednosti i zdravlja na radu.
Govorio je o povredama na radu, profesionalnim bolestima i bolestima vezanim za rad i merama koje Zavod preduzima u cilju njihovog smanjenja. Posebno je istaknuta uloga Zavoda u obuci zaposlenih za pružanje prve pomoći, a naročito o naprednom nivou obuke koji je namenjen zaposlenima koji rade na radnim mestima sa povećanim rizikom.


U drugom delu emisije je govorio o profesionalnoj selekciji, profesionalnim bolestima kao i o značaju preventivnih pregleda zaposlernih koji rade za računarom duže od 4 sata dnevno. Profesor je posebno naglasio da većina privrednih subjekata u Nišu, a posebno strane kompanije, imaju ugovore sa Zavodom o pružanju usluga iz oblasti medicine rada i bezbednosti na radu. Na osnovu analize utvrđeno je da aktivnosti koje Zavod sprovodi daju rezultate na smanjenju broja povreda na radu i profesionalnih oštećenja zdravlja njihovih zaposlenih.

Covid ambulanta

izabrani lekar 2019

sluzba za spec kons delatnost 2019

zalihe lekova 2019

medicinska oprema 2019

finansijski izvestaj 2019

oglasi javnih nabavki 2019