uverenja

kontrolni pregledi

sistematski

radioloska

jonizujuce-zracenje

toksikoloska

rizik

merenja rad sredini

lice za bezbednost

rczpzrm

menadzerski pregled

komunalna policija

izabrani lekar

finansijski-izvestaj

banner3optimize

Potpisan Ugovor za projektno finansiranje Zavoda za zdravstvenu zaštitu radnika “Niš” iz Niša.

projekat bugarski konzula mU Generalnom konzulatu Republike Bugarske u Nišu 13.12.2017. godine je potpisan Ugovor o projektnom finansisranju Zavoda za zdravstvenu zaštitu radnika “Niš” od strane Ministarstva inostranih poslova Republike Bugarske. Ugovor su potpisali generalni konzul Republike Bugaske g. Edvin Sugarev i direktor Zavoda za zdravstvenu zaštitu radnika, dr Slađana Majkić. Svečanosti je prisustvovao i Radko Vlajkov, ambasador Republike Bugarske u Beogradu.
Zavod za zdravstvenu zaštitu radnika “Niš” je jedina institucija iz Niša kojoj je odobren projekat. Visina sredstava iz ovog projekta je 68.055 leva, a projekat se odnosi na “Rano otkrivanje glaukoma kod osoba sa invaliditetom u regionu jugoistočna Srbija”.

Veoma je važno blagovremeno otkrivanje povećanog očnog pritiska, njegova kontrola i lečenje jer je glaukom jedan od vodećih uzroka slepila. Mnogi Domovi zdravlja u regionu jugoistočne Srbije nemaju stalno zaposlenog očnog lekara, tako da će aktivnosti Zavoda u okviru ovog projekta doprineti da preventivna zdravstvena zaštita o ovoj oblasti postane dostupnija osobama sa invaliditetom.
Od ukupno 14 projekata odobrenih u Republici Srbiji, pet projekata je dodeljeno na području koje pokriva Generalni konzulat u Nišu.
Sredstva u ukupnom iznosu od oko 190.000 eura odobrena su za projekte Zavoda za zdravstvenu zaštitu radnika Niš, Udruženja “Glas” i KIC-a “Bosilegrad”, Regionalne deponije Pirot i Centra za kulturu iz Dimitrovgrada.