informator o radu

služba za medicinu rada

uverenja

sistematski

kontrolni pregledi

obuka za pruzanje prve pomoci2

radioloska

jonizujuce-zracenje

toksikoloska

rizik

merenja rad sredini

lice za bezbednost

rczpzrm

menadzerski pregled

komunalna policija

banner3optimize

Obavljeni organizovani preventivni pregledi u nedelju 16.06.2024.g.

preventiva 160624 m U organizaciji Ministarstva zdravlja u nedelju, 16.06.2024. godine su obavljeni preventivi pregledi odraslih osoba i dece u mnogim zdravstvenim ustanovama u R. Srbiji.
U Zavodu je preventivne preglede obavilo ukupno 270 odraslih osoba.
Pregledi su se obavljali u zdravstvenoj stanici “Dispanzer Min” ul. Šumadijska br.1 u period od 08:00 do 17:00 časova. Zavod je maksimalno angažovao raspoložive kapacitete u pogledu kadra i opreme i uz prostornu reorganizaciju učinio da organizacija pregleda bude dobra tako da nije nije bilo dužeg čekanja i nezadovoljstva pacijenta.

 Za 270 pacijenta je uzorkovana krv za sedeće laboratorijsle analize: kompletna krvna slika, glikemija, tumor markeri: CEA (univerzalni tumor marker za digestivni trakt), Ca 19-9 (tumor marker za debelo crevo) i AFT (Alfa Fetoprotein – tumor marker za jetru, testise i jajnike)
Ultrazvučni pregled abdomena i male karlice je obavilo 136 pacijenata, a dermoskopski pregled kože i mladeža ukupno 62 pacijenta. Pacijenti koji nisu mogli da obave preglede, isti su se po njihovoj želji zakazani.
Visina krvnog pritiska je izmerana svakom pacijentu, a uzeta je lična i porodična anamneza o prisustvu masovnih nezaraznih i drugih bolesti.
Pacijenti sa patološkim nalazima su upućeni istog dana na dalju dijagnostiku i lečenje.
Po dobijanju laboratorijskih nalaza i ocene sveukupnog zdravstvenog stanja svaki pacijent će biti pozvan telefonskim pozivanjem kako bi dobio propisani zdravstveni formular sa svim nalazima i preporukama za dalju dijagnostiku, lečenje i higijensko-dijeteski režim. Prednost u pozivanju imaće pacijenti sa patološkim nalazima koji zahtevaju dalju dujagnistiku i lečenje.
Zahvaljujemo se sugrađanima koji su nam ukazali poverenje i došlo kod nas na preglede.
Prevncija i rano otkrivanje bolesi, uz blagovrenemo i adekvatno lečenje, su od najvećeg značaja za izlečenje, produženje dužine života i povećanje kvaliteta života čoveka.
Pozivamo stanovništvo da prati najavu preventivnih pregleda koji su inače besplatni i da se uvek odazove u velikom broju.

 
 

 

 

 

 

Covid ambulanta

izabrani lekar 2019

sluzba za spec kons delatnost 2019

zalihe lekova 2019

medicinska oprema 2019

finansijski izvestaj 2019

oglasi javnih nabavki 2019