uverenja

kontrolni pregledi

sistematski

obuka za pruzanje prve pomoci2

radioloska

jonizujuce-zracenje

toksikoloska

rizik

merenja rad sredini

lice za bezbednost

rczpzrm

menadzerski pregled

komunalna policija

banner3optimize

O međunarodnom međulaboratorijskom poređenju u oblasti zaštite o jonizujećeg zračenja u jutarnjem program TV Belle amie

O međunarodnom međulaboratorijskom poređenju mDana, 17.11.2020. godine direktorica Zavoda, dr Slađana Makić je gostovala u jutarnjem programu TV Belle amie, a povod gostovanja je bilo međunarodno međulaboratorijsko poređenje iz oblasti zaštite od jonizujućeg zračenja koje je obavljeno u organizaciji Odeljenja za zaštitu od zračenja Zavoda.
13.11.2020. godine je obavljenja međunarodna međulaboratorijska interkomparacija na rendgen aparatima za digiralno snimanje i fluoroskopiju, mamografafiju, dentalnom rendgen aparatu i ortopanu, kao i rendgen aparatu za kompjuterizovanu tomografiju (CT skener). Učesnici ove itrekomparacije su pored Zavoda za zdravstvenu zaštitu radnika „Niš“ bili Stjuart Inspekt iz Skopja i X-Ray iz Beograda. Poređenje za CT skener je obavljeno u Kliničom centru, za ortopan i dentalni rendgen domaćin je bila Klinika za stomatologiju, za mamograf Dom zdravlja, a za digitalni rendgen aparat za snimanje i fluoroskopiju Zavod za zdravstvenu zaštitu radnika „Niš“.

Najnovija verzija međunarodnog standarda ISI 17205 nalaže da u mađulaborotorijskom poređenju učestvuju najmanje tri laboratorije. Obzirom da se radi o veoma specifičnoj delatnosti, mali je broj ustanova i privrednih subjekata u Srbiji i zemljama u okruženju koje obavljaju ovu delatnost, tako da je saradnja u ovoj oblasti neophodna za dalji rad i održavanje obima akredtitacije svakog učesnika u interkomporaciji. Nadamo se da će se u bliskoj budućnosti i druge ustanove i privredni subjekti iz susednih zemalja (Bugarska, Republika Srpska, Federacija BIH, Albanija, Crna Gora, Mađaraska, Rumunija) kao i Kosova, pridružiti međulaborotarijskom poređenju jer znanje ne poznaje granice, a saradnja u regionu je neophodna.

Covid ambulanta

izabrani lekar 2019

sluzba za spec kons delatnost 2019

zalihe lekova 2019

medicinska oprema 2019

finansijski izvestaj 2019

oglasi javnih nabavki 2019