uverenja

kontrolni pregledi

sistematski

obuka za pruzanje prve pomoci2

radioloska

jonizujuce-zracenje

toksikoloska

rizik

merenja rad sredini

lice za bezbednost

rczpzrm

menadzerski pregled

komunalna policija

banner3optimize

Gostovanje direktorice Zavoda na niškim televizijama

NTV Dobar Dan 170821 m  Direktorica Zavoda, dr Slađana Majkić, je 17.8.2021.g. gostovala na Niškoj televiziji u emisiji „Dobar dan“. U razgovoru sa voditeljkom Milenom Antić naglasila je aktuelno povećanje broja pacijenata koji se javljaju u kovid ambulantu Zavoda kao i povećanje broja pozitivnih na Covid 19.

U vezi sa tim govorila je o značaju vakcinacije kao najbolje preventivne mere kada je u pitanju ova zarazna bolest kao i značaju poštovanja svih protivepidemijskih mera. Zavod redovno i kvalitetno obavlja svoju delatnost ne samo u kovid ambulanti već i u nekovid delu – u ostalim zdravstvenim stanicama i ambulantama i svim službama. Na osnovu potpisanog sporazuma o bespovratnoj finansijskoj pomoći u cilju finansiranja projekta „Rano otkrivanje poremećaja štitaste žlezde kod stanovnika ruralnih područja jugoistočne Srbije“ od strane Ministarstva spoljnih poslova Republike Bugarske i Generalnog konzulata u Nišu, nabavljen je ultrazvučni aparat i očekuje se skori izlazak na teren ukoliko to dozvoli epidemiološka situacija.


Dana 18.8.2021.g. direktorica je gostovala na TV Zona plus u emisiji „Danas“ kod voditeljke Ane Veljković. Tema gostovanja je bila slična. Direktorica je ukazala na spremnost Zavoda, kada su u pitanju ljudski resursi, oprema i prostorni kapaciteti da se suoči sa novim, četvrtim talasom Covida 19. Služba za medicinu rada je sada locirana samo na jednoj adresi u zdravstvenoj stanici „Dispanzer Min“ ul.Šumadijska br.1 i radi u dve smene. U toku pandemije u 2020.g. ova služba je pretrpela velike materijalne gubitke s obzirom da su mnoga preduzeće radila u smanjenom kapacitetu i da nije bilo otvaranja novih radnih mesta. S obzirom da se zarade i druge naknade zaposlenih u ovoj službi ne finansiraju iz sredstava obaveznog zdravstvenog osiguranja (RFZO), zahvaljujući sredstvima iz predhodnog perioda Zavod je uspeo da svima redovno izvrši isplatu istih i ne ugrozi svoje poslovanje.
U toku 2021.g. nije bilo zatvaranja pojedinih ambulanti već je otvorena još jedna smena u ambulanti Jastrebac posle završetka trećeg talasa Covida 19 zahvaljujući Ministarstvu zdravlja koje je odobrilo zapošljavanje doktora medicine, medicinskih sestra/tehničara, laboratorijskih tehničara i higijeničara na određeno vreme u vezi sa Covidom 19.

Covid ambulanta

izabrani lekar 2019

sluzba za spec kons delatnost 2019

zalihe lekova 2019

medicinska oprema 2019

finansijski izvestaj 2019

oglasi javnih nabavki 2019