informator o radu

uverenja

sistematski

kontrolni pregledi

obuka za pruzanje prve pomoci2

radioloska

jonizujuce-zracenje

toksikoloska

rizik

merenja rad sredini

lice za bezbednost

rczpzrm

menadzerski pregled

komunalna policija

banner3optimize

Svetski dan srca

Svetski dan srca m  Zavod je ove godine obeležio Svetski dan srca pod sloganom „Budite heroj svog srca“ edukativnim predavanjima, merenjem vrednosti krvnog pritiska, električne aktivnosti srca kao i podelom edukativnog materijala zaposlenima u fabrikama IMI i LEONI u Nišu.

Kardio-vaskularne bolesti predstavljaju jedan od vodećih problema u opštem zdravlju stanovništva ne samo u svetu već i kod nas.

Obzirom na rastući broj obolelih od kardio-vaskularnih bolesti i umrlih od posledica istih, Svetska zdravstvena organizacija je prepoznala problem i ustanovila svetski dan srca koji se svuda u svetu obeležava 29. septembra.
Sprovođenjem brojnih društvenih aktivnosti i medijske aktivnosti SZO daje veliki doprinos zdravlju celokupne svetske nacije.
Ove godine kampanja se održava pod nazivom „Budite heroj svog srca“ u kojoj nam je cilj da obezbedimo zdravo srce za sve, da stvorimo globalnu zajednicu heroja srca… ljude iz svih sfera života koji deluju sada kako bi živeli duže i bolje sa zdravim srcem dajući obećanje:
• Obećanje porodici da će pripremati i jesti zdraviju hranu
• Obećanje deci da će više vežbati i pomoći im da budu aktivni, da kažu ne pušenju i da pomognu svojim voljenima da prestanu
• Obećanje kao lekara da pomognu pacijentima da ostave pušenje i snize svoj holesterol
• Obećanje da će podržati propise koji promovišu zdravije srce
• Obećanje kao poslodavci da će ulagati u radnu sredinu koja je zdravija za srce
Jednostavno obećanje, mom srcu, tvom srcu, svim našim srcima.
Jer verujemo da je svaki otkucaj srca bitan
U vremenu brzog načina života i mnogobrojnih ličnih i poslovnih obaveza treba odvojiti vreme za svoje zdravlje i biti heroj svog srca kao što je i slogan ovogodišnje kampanje.

 

Covid ambulanta

izabrani lekar 2019

sluzba za spec kons delatnost 2019

zalihe lekova 2019

medicinska oprema 2019

finansijski izvestaj 2019

oglasi javnih nabavki 2019