uverenja

kontrolni pregledi

sistematski

radioloska

jonizujuce-zracenje

toksikoloska

rizik

merenja rad sredini

lice za bezbednost

rczpzrm

menadzerski pregled

komunalna policija

izabrani lekar

finansijski-izvestaj

banner3optimize

Preventivni centar za ishranu

 

PREVENTIVNI CENTAR ZA ISHRANU ZDRAVIH I BOLESNIH LJUDI

 

 

Preventivni centar za ishranu zdravih i bolesnih ljudi postoji u Zavodu za zaštitu zdravlja radnika od 2011. godine.

Centar se bavi medicinskom nutritivnom terapijom na svim nivoima (primarna, sekundarna i tercijarna prevencija) i u
svakom domenu (kategorije zdravih i bolesnih ljudi, putem individualnog savetovanja, ali zdravstveno-vaspitnog rada u maloj i velikoj grupi, putem mass-medija, tribina, edukacija, štampanih medija i praktično kroz sve aktivnosti Promocije zdravlja na radnom mestu) i deluje kao sastavni deo Regionalnog centra za promociju zdravlja na radnom mestu.

U Preventivnom centru za ishranu može se obaviti individualno savetovanje - nutritivni pregled (koji podrazumeva nutritivnu anamnezu, nutritivni status, nutritivnu dijagnostiku i terapiju tj. izradu dijete). Takođe se radi na podizanju nivoa svesti radno-sposobnog stanovništva o značaju pravilne ishrane; promoviše se zdrav način života čime se doprinosi smanjenju broja faktora rizika a time i smanjenu stope morbiditeta i mortaliteta u radnoj populaciji; doprinosi se zaštiti,
očuvanju i unapređenju zdravlja i radne sposobnosti radnog stanovništva, kao i šire zajednice; osoblje se stalno stručno
usavršava, upotpunjavajući sopstveno znanje i veštine, prati naučne trendove na polju medicine, dijetetike, ekologije i nauke uopšte.

Napred navedene aktivnosti sprovode kroz: zdravstveno-prosvetni rad na polju prevencije u vidu individualnih i grupnih savetovališta za radno-aktivno (a moguće je i za drugo) stanovništvo; edukaciju i obučavanje istog putem kurseva, predavanja, javnih tribina i debata, izrade vodiča dobre prakse, radionica sa tematikom pravilne ishrane, medija u štampanom i elektronskom obliku, promo-materijala u vidu flajera, brošura, e-mailova, vašara zdravlja.

Preventivni centar ishrane deluje na polju Promocije zdravlja na radnom mestu, bavi se kreiranjem i sprovođenjem Programa zdrave ishrane na radnom mestu, Programa prevencije hroničnih nezaraznih bolesti na radnom mestu; a sudeluje i u okviru sistematskih pregleda zaposlenih, kada za to postoji dobra volja i razvijena svest od strane poslodavaca.

 

Kontakt telefon: 066/860-44-29

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

 

 

dispanzeri5

callcentar2

min v1 m

Iso standardi i sertifikati o akreditaciji

javne-nabavke-dokumenta

film

monografija

izjava-baner

zastitnik pacijentovih prava

kodeks

kontinuirana

preventivni-centar-zaishranu

kalendar21

med rada ebook

Ko je na mreži: 32 gostiju i nema prijavljenih članova

interni-akt-m